~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Friday, September 9, 2011

Bengkel Lilitan Tudung / Selendang @ PTGPP

Salam lebaran sumua..hahahahha..lama tul tak wat entry..maklumla sebok beraya... yang kurang bestnyer, bonda masuk hospital 2 malam n Awliyanyer suhu badan jap up jap down.. Muga bonda n Awliya sehat2 selalu ya..muah ^_^

Entry ini sebenarnya nak bercerita pasal bengkel lilitan tudung / selendang yang Biro Majlis & Protokol, Kelab Sukan dan Sosial PTGPP anjurkan masa bulan Ramadhan yang lalu.. yerla..waktu rehat, tak buat apa-apa, daripada tido hari-hari (cam cik puteh selalu buat jerk), sajala wat bengkel2 ckit utk orang pompuan..hehehhehe

Cik puteh pun bukanla pandai sangat melilit tudung selendang bagai nie..sekadar seronok nak share2 ngan warga PTG..so jom kita layan gambor2 yer.. maaflah, x dapat nak upload step by step, gambo yang dah siap jer ado haa... yang full step, InsyaAllah, ada kelapangan nanti kita wat tutorial okeh =D

Model pertama : namanya Ina.. hehehhe..nie aksi sebelum..yang berdiri kat belakang tue Cik puteh..trainer amateur..hehehhe


nie gambar Ina selepas bertukar tudung..heheheh..tudung tajaan cik puteh..tak dapat terus tau.. ini bukan selendang tapi tudung 4 segi yang dipakai bersama inner..kalau nampak, tudung nie ada wat bentuk bunga ckit kat atas bahu tu menggunakan cincin..pesana penaja : kalau nak dukung anak, jangan wat lilitan tudung macam  nie ya..tak sesuai tau cik yah..nanti abes baby tarik...hehehhe

Model kedua namanya Aisyah.. nie gambar sebelum.. dan gambar selepas....


Cumel tak? hehehhe.. yang nie ala2 inspired by Hana Tajima..
macam arab2 ckit pun ada.. sangat sesuai untuk remaja =D

Model yang ke 3 nie pulak CC Azimah..
heehehhe..single n available tau.. (promo ckit ;p)

tadaaa,..... dah siap..selendang digayakan seperti tudung pelak yer... untuk keraskan part hujung selendang yang dijadikan awning tue, bolehlah disemburkan starch cap kiwi kleen tue haa..ada jual kat tesco or pasaraya.. ataupun cara konvensionalnya, guna batang lilin yang tidak dinyalankan yer..tapi jgn byk sangat gosok lilin kat tudung takut nanti contrast ngn warna tudung.. 

next model plis...ahaaa..ini Kak Anim..

Masa tengah melilit....gaya nie spesel ckit..sebab guna 2 selendang..1 plain, 1 corak.. tapi jangan pakai pegi pasar tani pulak..pegi keja or aktiviti casual or formal baru sesuai..hihhiih

dari depan...chumel tak? chumel kan? Kan?

Again...ala hana tajima + yuna style

Models..with the amateur hijab's trainer =D

Credit to my photographer..yang amik gambar bertalu2 untuk bagi cik puteh nampak kurus..kehkehkeh

special thanks to my buddy - Madam Ina - for attending the bengkel...hehehehe.. dan sudi bergambar dengan pose ala2 fotogenix..hahahaha

and presenting to u..the best model of the year..

..with the bike...

..or may call as the ride..

....the model with the simple hijab...

..1...

...2...

..3...

tadaaaaaaaaaaaaaaaa



hehehhehe..iniler orangnya.. yang selalu jadik model Cik puteh n medium eksperimen gaya tudung cik puteh....hehehhehe..mekacih Lil' awliya =D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 9, 2011

Bengkel Lilitan Tudung / Selendang @ PTGPP

Salam lebaran sumua..hahahahha..lama tul tak wat entry..maklumla sebok beraya... yang kurang bestnyer, bonda masuk hospital 2 malam n Awliyanyer suhu badan jap up jap down.. Muga bonda n Awliya sehat2 selalu ya..muah ^_^

Entry ini sebenarnya nak bercerita pasal bengkel lilitan tudung / selendang yang Biro Majlis & Protokol, Kelab Sukan dan Sosial PTGPP anjurkan masa bulan Ramadhan yang lalu.. yerla..waktu rehat, tak buat apa-apa, daripada tido hari-hari (cam cik puteh selalu buat jerk), sajala wat bengkel2 ckit utk orang pompuan..hehehhehe

Cik puteh pun bukanla pandai sangat melilit tudung selendang bagai nie..sekadar seronok nak share2 ngan warga PTG..so jom kita layan gambor2 yer.. maaflah, x dapat nak upload step by step, gambo yang dah siap jer ado haa... yang full step, InsyaAllah, ada kelapangan nanti kita wat tutorial okeh =D

Model pertama : namanya Ina.. hehehhe..nie aksi sebelum..yang berdiri kat belakang tue Cik puteh..trainer amateur..hehehhe


nie gambar Ina selepas bertukar tudung..heheheh..tudung tajaan cik puteh..tak dapat terus tau.. ini bukan selendang tapi tudung 4 segi yang dipakai bersama inner..kalau nampak, tudung nie ada wat bentuk bunga ckit kat atas bahu tu menggunakan cincin..pesana penaja : kalau nak dukung anak, jangan wat lilitan tudung macam  nie ya..tak sesuai tau cik yah..nanti abes baby tarik...hehehhe

Model kedua namanya Aisyah.. nie gambar sebelum.. dan gambar selepas....


Cumel tak? hehehhe.. yang nie ala2 inspired by Hana Tajima..
macam arab2 ckit pun ada.. sangat sesuai untuk remaja =D

Model yang ke 3 nie pulak CC Azimah..
heehehhe..single n available tau.. (promo ckit ;p)

tadaaa,..... dah siap..selendang digayakan seperti tudung pelak yer... untuk keraskan part hujung selendang yang dijadikan awning tue, bolehlah disemburkan starch cap kiwi kleen tue haa..ada jual kat tesco or pasaraya.. ataupun cara konvensionalnya, guna batang lilin yang tidak dinyalankan yer..tapi jgn byk sangat gosok lilin kat tudung takut nanti contrast ngn warna tudung.. 

next model plis...ahaaa..ini Kak Anim..

Masa tengah melilit....gaya nie spesel ckit..sebab guna 2 selendang..1 plain, 1 corak.. tapi jangan pakai pegi pasar tani pulak..pegi keja or aktiviti casual or formal baru sesuai..hihhiih

dari depan...chumel tak? chumel kan? Kan?

Again...ala hana tajima + yuna style

Models..with the amateur hijab's trainer =D

Credit to my photographer..yang amik gambar bertalu2 untuk bagi cik puteh nampak kurus..kehkehkeh

special thanks to my buddy - Madam Ina - for attending the bengkel...hehehehe.. dan sudi bergambar dengan pose ala2 fotogenix..hahahaha

and presenting to u..the best model of the year..

..with the bike...

..or may call as the ride..

....the model with the simple hijab...

..1...

...2...

..3...

tadaaaaaaaaaaaaaaaa



hehehhehe..iniler orangnya.. yang selalu jadik model Cik puteh n medium eksperimen gaya tudung cik puteh....hehehhehe..mekacih Lil' awliya =D

No comments:

Search This Blog

Loading...