~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Tuesday, May 29, 2012

Bingkisan untuk si dia

Assalamualaikum...

Hmmm... esok anniversary cik puteh n incik suami tau...Alhamdulillah...dah masuk 4 tahun bergelar suami isteri..Dah macam-macam kami redah dan lalui bersama... Pahit manis, masam-masin, susah payah,rajuk-merajuk semuanya ada...tak kira sama ada waktu susah atau senang incik suami merangkap boyfrend cik puteh nie sentiasa di sisi..

Karakter kami yang berlainan menjadikan kami satu dan saling melengkapi... Cik puteh lebih extrovert, pot-pet tak kira waktu...Incik suami akan introvert / extrovert mengikut masa dan keadaan... cik puteh kalau marah, time tue jugak lepas semua..tapi boy frend cik puteh lebih cool..dia 'telan' sendiri n later cik puteh akan found up...hihihi

Kami bernikah pada 30 mei 2008...yakni 7 bulan selepas bertunang, 4 tahun 4 bulan selepas jadi girlfren / boyfren (hehehe) dan 8 tahun selepas mengenali..huhuhu..lama dowh..kalau 8 tahun tu, budak kecik dah darjah 2 ok... cik puteh dan incik suami adalah classmate kat U dulu...kelasss tau..hihihi..masa tu classmate jer... selalu jer gaduh2 manja...sekali....dah kahwin daaa...

Istimewanya si dia di mata cik puteh? hehehe...subjektif... dia super caring... dari dulu sampai sekarang sentiasa 'tabah' hadapi karenah cik puteh ni... dia ada humor sense, dia bertanggunggjawab, dia penyayang...pakej ko...hehehe..dengarnya sgt klise, tapi benda yang klisela yg kita nak kan...hihihi..yang faktor lg 1 nie tak klise yer; dulu incik suami pernahler main ragbi jap masa kat u...hihiihi..cik puteh sukala tgk lelaki body ketul2 nie...baru rasa selamat..hahaha..maklumla..cik puteh ni kan ketot @ tak tinggi orangnye..hehehe...

Pada Julai 2009, kehadiran Fikrah Awliya menjadikan rumah tangga (kuarters milik kerajaan yer..lum beli rumah lagi;p) kami semakin berseri dan bahagia..dia ratu hati kami... wajahnya, keletahnya...mulutnya yang pot pet macam cik puteh menjadi pelengkap kepada kami..1 rahsia cik puteh nak bgtau yer..kepada anda yang belum nampak talent kebapaan pada diri suami anda, jgn risau..sebab lelaki ni bila dapat anak sendiri ja, automatik akan menjadi lebih caring dan bertanggungjawab..hehehe..tukar lampin, no hal..buat susu, no hal... semua no hal..hehehe..tapi kena la take turn ngn isteri sama yer..kang tension lak asyik beliau ja urus anak sensorang kan...

cik puteh tak tau nk beli hadiah apa utk aniversary esok nie ha...jam dah belikan aritu...perfume pun dah...hmmm...lum dapat idea ni...

catatan arini memang untuk beliau..so, kalau korang rasa sengal baca, minta maaf yer..heheeh..catatan agak peribadi kat atas tue ha...kepada En. Firdaus bin Abd Wahab ; terima kasih atas segalanya...B sayang abang sampai bila-bila tau... ;)




2 comments:

aRniNasiR said...

beli handfone baru.. ngeeee

Cerita Citra AwLiYa said...

hihiih..handfon husband dah beli sendiri tahun lepas... tahun nie surprisenya : tak beli apa2..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 29, 2012

Bingkisan untuk si dia

Assalamualaikum...

Hmmm... esok anniversary cik puteh n incik suami tau...Alhamdulillah...dah masuk 4 tahun bergelar suami isteri..Dah macam-macam kami redah dan lalui bersama... Pahit manis, masam-masin, susah payah,rajuk-merajuk semuanya ada...tak kira sama ada waktu susah atau senang incik suami merangkap boyfrend cik puteh nie sentiasa di sisi..

Karakter kami yang berlainan menjadikan kami satu dan saling melengkapi... Cik puteh lebih extrovert, pot-pet tak kira waktu...Incik suami akan introvert / extrovert mengikut masa dan keadaan... cik puteh kalau marah, time tue jugak lepas semua..tapi boy frend cik puteh lebih cool..dia 'telan' sendiri n later cik puteh akan found up...hihihi

Kami bernikah pada 30 mei 2008...yakni 7 bulan selepas bertunang, 4 tahun 4 bulan selepas jadi girlfren / boyfren (hehehe) dan 8 tahun selepas mengenali..huhuhu..lama dowh..kalau 8 tahun tu, budak kecik dah darjah 2 ok... cik puteh dan incik suami adalah classmate kat U dulu...kelasss tau..hihihi..masa tu classmate jer... selalu jer gaduh2 manja...sekali....dah kahwin daaa...

Istimewanya si dia di mata cik puteh? hehehe...subjektif... dia super caring... dari dulu sampai sekarang sentiasa 'tabah' hadapi karenah cik puteh ni... dia ada humor sense, dia bertanggunggjawab, dia penyayang...pakej ko...hehehe..dengarnya sgt klise, tapi benda yang klisela yg kita nak kan...hihihi..yang faktor lg 1 nie tak klise yer; dulu incik suami pernahler main ragbi jap masa kat u...hihiihi..cik puteh sukala tgk lelaki body ketul2 nie...baru rasa selamat..hahaha..maklumla..cik puteh ni kan ketot @ tak tinggi orangnye..hehehe...

Pada Julai 2009, kehadiran Fikrah Awliya menjadikan rumah tangga (kuarters milik kerajaan yer..lum beli rumah lagi;p) kami semakin berseri dan bahagia..dia ratu hati kami... wajahnya, keletahnya...mulutnya yang pot pet macam cik puteh menjadi pelengkap kepada kami..1 rahsia cik puteh nak bgtau yer..kepada anda yang belum nampak talent kebapaan pada diri suami anda, jgn risau..sebab lelaki ni bila dapat anak sendiri ja, automatik akan menjadi lebih caring dan bertanggungjawab..hehehe..tukar lampin, no hal..buat susu, no hal... semua no hal..hehehe..tapi kena la take turn ngn isteri sama yer..kang tension lak asyik beliau ja urus anak sensorang kan...

cik puteh tak tau nk beli hadiah apa utk aniversary esok nie ha...jam dah belikan aritu...perfume pun dah...hmmm...lum dapat idea ni...

catatan arini memang untuk beliau..so, kalau korang rasa sengal baca, minta maaf yer..heheeh..catatan agak peribadi kat atas tue ha...kepada En. Firdaus bin Abd Wahab ; terima kasih atas segalanya...B sayang abang sampai bila-bila tau... ;)




2 comments:

aRniNasiR said...

beli handfone baru.. ngeeee

Cerita Citra AwLiYa said...

hihiih..handfon husband dah beli sendiri tahun lepas... tahun nie surprisenya : tak beli apa2..hehehe

Search This Blog