~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Wednesday, August 10, 2011

Rumah IdamaN

Assalamualaikum semua..

kejap ja kan..dah 10 Ramadhan..sedih pulak rasa..dah nak berakhir 10 pertama Ramadhan yang rahmat..
Uols semua dah beli rumah sendiri ker? kalau dah ada, bagusla.. Cik puteh belum lagi.. dok umah yang Kerajaan sediakan a.k.a kuarters..hihihi..

Sebenarnya memang teringin sangat nak ada umah sendiri..leh wat taman2, leh wat landskap, leh wat aset, tak pun wat invest2 (hehehe). Yerla..dulu masa anak dara tak teringat pulak nak beli..masa tue leh beli rumah yang harga murah ckit..maklumla single, gaji pun belum combine.. tapi tak beli juga time tue.. sibuk kumpul duit nak kahwin kut (tak jugak sebenarnya ;p).

Baru nie, masa jenjalan kat Tesco Kulim, Cik Puteh masukla ke satu galeri jual2 rumah nie..Cik Puteh berkenan..Encik Suami pun berkenan..nampak macam ada prospek untuk investment..lokasi pulak strategik..satu jam dari kampung halaman cik puteh & 20 minit dengan umah mak mertua..kira dekatla kan..

Tapi... (ada tapi yang tak best nih..) duit booking RM3000. Deposit 10% = RM24000.00 plus plus... huhuhu..yang duit booking tu boleh diusahakan.. yang deposit tu mana nak cekau..huhuhu.. sedey..sob sob sob.. bulan 10 baru Cik puteh & hubby dapat pemberian taraf berpencen.. pas tue baru boleh keluarkan duit kwsp..baru boleh buat deposit rumah..huhuhu..sedey lagi sekali.. Nampak gaya macam tak dapatla beli rumah tu.. sebab tinggal sebiji ja lagi...sob sob sob

(Sambil mengelap air mata ;p ) mungkin bukan rezeki cik puteh nak beli rumah tu lagi kut..hihihi.. Tak apalah.. (sila pujuk hati sendiri =))

1 comment:

ran said...

Tak mengapa la azi..mgkin ada rumah lain yg jauh lebih menarik menanti buat azi n family .mana tau, pasni jmpa umah yg lebih sesuai.. at least azi n hubby dah nak dpt buat taraf pencen...ina, jauh skali..huhu..umah makin mahai kan skarang..apa2 pun, don wori, Insyallah ada la rezeki nanti ek..keep smiling :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 10, 2011

Rumah IdamaN

Assalamualaikum semua..

kejap ja kan..dah 10 Ramadhan..sedih pulak rasa..dah nak berakhir 10 pertama Ramadhan yang rahmat..
Uols semua dah beli rumah sendiri ker? kalau dah ada, bagusla.. Cik puteh belum lagi.. dok umah yang Kerajaan sediakan a.k.a kuarters..hihihi..

Sebenarnya memang teringin sangat nak ada umah sendiri..leh wat taman2, leh wat landskap, leh wat aset, tak pun wat invest2 (hehehe). Yerla..dulu masa anak dara tak teringat pulak nak beli..masa tue leh beli rumah yang harga murah ckit..maklumla single, gaji pun belum combine.. tapi tak beli juga time tue.. sibuk kumpul duit nak kahwin kut (tak jugak sebenarnya ;p).

Baru nie, masa jenjalan kat Tesco Kulim, Cik Puteh masukla ke satu galeri jual2 rumah nie..Cik Puteh berkenan..Encik Suami pun berkenan..nampak macam ada prospek untuk investment..lokasi pulak strategik..satu jam dari kampung halaman cik puteh & 20 minit dengan umah mak mertua..kira dekatla kan..

Tapi... (ada tapi yang tak best nih..) duit booking RM3000. Deposit 10% = RM24000.00 plus plus... huhuhu..yang duit booking tu boleh diusahakan.. yang deposit tu mana nak cekau..huhuhu.. sedey..sob sob sob.. bulan 10 baru Cik puteh & hubby dapat pemberian taraf berpencen.. pas tue baru boleh keluarkan duit kwsp..baru boleh buat deposit rumah..huhuhu..sedey lagi sekali.. Nampak gaya macam tak dapatla beli rumah tu.. sebab tinggal sebiji ja lagi...sob sob sob

(Sambil mengelap air mata ;p ) mungkin bukan rezeki cik puteh nak beli rumah tu lagi kut..hihihi.. Tak apalah.. (sila pujuk hati sendiri =))

1 comment:

ran said...

Tak mengapa la azi..mgkin ada rumah lain yg jauh lebih menarik menanti buat azi n family .mana tau, pasni jmpa umah yg lebih sesuai.. at least azi n hubby dah nak dpt buat taraf pencen...ina, jauh skali..huhu..umah makin mahai kan skarang..apa2 pun, don wori, Insyallah ada la rezeki nanti ek..keep smiling :)

Search This Blog