~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Monday, January 23, 2012

Melancong Ke Bandung - Chapter 1

Assalamualaikum..


Hmm.. sejak ada hobi baru nie last 2 years nie , cik puteh & En. Daus jarang lekat kat umah..hehehe.. dulu cik puteh pelikla jugak apsal la orang suka sangat p melancong..kan ke penat.. kan ke abeskan duet.. tapi setelah cik puteh & En. daus terjebak sendiri dalam kancah tourism nie, barulah cik puteh tahu..seronok kak tipah oii.. g jenjalan tgk tempat orang nie..nak pulak en. daus nie pun dah jatuh chenta ngan aktiviti travel2 nie, cik puteh pun tumpang 2 kaki laa kan.. hehehhe.. bak kata En. Daus " kita tak payahla ada aset banyak2.. cukuplah umah & kereta.. kalau ada duit lebih ckit..kita p jalan2.. tgk tempat orang..sebab selalunya kita nie busy keja.." gitulah lebey kurang petikan dialog en. daus pada cik puteh di suatu petang nan tenang..

Tahun 2009 dan 2010 memang cik puteh dan en. daus tak leh nak panjang langkah.. yerlah.. kami berdua sebok dengan pengajian yang diwajibkan tue ha.. Perkahwinan jarak jauh (PJJ) tau.. sedey.. Tahun 2011 kami mula panjang langkah..hehhehe...januari 2011, kami terbang ke Johor dan pahang.. Mac 2011, kami terjah pula Bumi Kenyalang dan sedikit Kalimantan.. September 2011, kami bertiga ke Camerons Highland... Oktober 2011, kami bertiga sebok ke negeri di bawah bayu pula.. hehehe.. melancong mengalahkan mesyuarat JPKA dan MBJ yang 3 bulan sekali tue.. Alhamdulillah..

Intro.. mak aii.. panjang berjela.. kalau lum abes keja opis tue, baek g abeskan dulu yer..kalau nak g toilet, g dulu..nanti baru mai sambung baca cerita cik puteh nie..hehhehe..dijangkan panjang tau..

Camno leh terpikir nk p Bandung nie? Alkisahnya begini.. satu malam ketika Ramadhan tahun lalu, Cik puteh tertonton ('ter' ok ;p) satu rancangan kat tv3 nie.. depa p jenjalan kat Bandung yang terkenal ngan jolokan Paris Van Java nie..masa tu depa tgh shoot kat Rumah Mode, kat Jalan Setiabudhi.. huh, terus hati nie haa..melonjak2 girang nak g sana.. n memangla cik puteh ni tringin nak bawa en. daus n lil awliya bersama parents cik puteh p melancong..rasanya inilah tempat yang cik puteh idam2kan tue..aisey..nak2 pulak cik puteh dah diberi taraf berpencen masa tue..heheh.so, faham2 jerla.. KWSP tue dok lambai2 jaa kat cik puteh nak bagi duit kat cik puteh ;) phewww..

Maka, dengan daya pesona yang ada ditambah pula dengan strategi yang direka-reka, cik puteh pun memujuk en. daus untuki berkunjung ke Bandung.. En. daus yang sayangkan isteri pun mulalah membooking flight hotel bagai.. mula2nya kami booking hotel thru Agoda tetapi ntah macam mana tetiba hotel yang kami pilih tue wat promotion, jadi kami cancelkan dengan Agoda, dan tempah terus dengan hotel tersebut secara online. Flight pula seperti biasa - haruslah penerbangan "everyone can fly".. hehehhe..sebab memang murah masa tue... Travel date kami pula adalah pada 13 jan 2012 - 16 jan 2012.. 

so, jom kita layan gambaq dulu nooo..


Day 1 : 13 Jan 2012 (jumaat)

                    Penang International Airport - with lil awliya 
yang tak reti dok diam.. kat tempat nak check in baggage 
tue, takde kerusi, so utk wanita mengandung nie..
sangat2la pantang tgk tempat lapang
nak parking jer kejanya.. heh

Si wawa & si yaya.. berlari sana-sini
wat cam airport tue mama yang punya..
yaya @ lil awliya ni sangatlaa
close ngn cousin dia nie;)

kat cik puteh dah kata...depa memang close
yang tukang tolak troly tu Acu Wan
jangan salah baca lak, buka acuan yer.. ;p
Acu Wan nie diterbangkan khas untuk jadi bbsitter
heheheh..lehla cik puteh bersoping dengan jayanya nanti =)


Kami menaiki flight Air Asia dari Penang ke LCCT pada jam 11.00 pagi n sampai ler ke LCCT lebey kurang jam 12.00 tengahari.. kat penang nie, tak dak flight terus ke Bandung..ke Jakarta adala.. maka sebab tue la kena transit kat LCCT dulu..huhuhu.. tapi okla, sebab masa en. daus booking flight aritu, tambang  dari penang ke LCCT adalah ... mesti korang tak caya kan? kan? kosong ringgit..bersamaan RM0. nampak tak cik puteh tulis k o s o n g tue...huhuu..baek gilerla air asia nie.. bayar tax n fuel jer... sebab tuela lebih ramai orang dapat naik kapal terbang bila air asia nie diwujudkan..hehehhe..salah seorangnya cik putehler.. kalau g meting kat putrajaya jer, cik puteh naik MAS..(sangat suka kacang MAS n juices ok) hehehe...sebab opis yang bayar..kalau g jenjalan, biasanya kami naik Air Asia jer.. hehehhe. Dari LCCT, kami naik pulak flight ke Bandung lebih kurang jam 3.30 pm n tibalah di Bandung 2 jam kemudian yakni jam 4.30pm waktu Bandung..hmm, jam di Bandung lewat sejam yer dari waktu Malaysia..kepada tuan henfon yang memiliki smart henfon, takyah susah2 tukar jam kat henfon tue, henfon korang akan automatik tukar ke jam Bandung.. pandai tak henfon tue? kehkehkeh..sbb tue la nama dia smart fon bro!


nie, masa pas landing kat Bandung..
lil awliya pulak baru jer tido..
tengah keberatan nie, Acu Wan leh ajer snap gambar..
haaa..kan dah wat muka sengal.. haha..

yang tak bestnya,orang punyala ramai kaunter imigrasi ada 2 jer..seb baek pak imigrasi tu baek hati..benarkan jer kami akses melalui kaunter warganegara Indonesia..hihihi..masa kat atas flight tue, kita akan diminta mengisi borang imigresen gitu..jadi..pastikan semua isi yatermasuk kanak-kanak.. nak dijadikan cerita pramugara atas flight tue tak berikan form kat si wawa..Ibunya pun tidakla mengisi..Haaa..dah nak sampai kaunter, barula tahu...
kelam-kabut tolong isikan..tulis berlapikkan dinding jaa..hahaha

Keluar ja airport, kami disambut oleh Pak Taufik.. supir n kenderaan memang En. daus dah tempah awal2 sejak di Malaysia.. senang ckit.. tak yah risau kena tipu ker apa ker.. sebab duit hanya akan dibayar bila kita tiba di Bandung..Pak taufik pulak jenis yang tak mau duit awal-awal..hari kami nak pulang ke Malaysia baru dia terima duit..haaa..best tak.. En. Daus tempah kia Pregio sebab kami ada lapan orang dewasa termasuk 2 kanak-kanak..kosnya 2 juta lebih.. dalam RM800 la n termasuk minyak, supir, dan parking fee. lupa pulak nak amik gambar pak taufik dengan kia pregio gold yang ditulis 'pariwisata'..maksudnya? ala lebih kurang untuk van pelancongan / persiaran gitulaa..hehehe..owh.. lupa pula nak cakap, en. daus yang menaja transport kali ini..hihihii..makasih ya pak.. =)

Macet (jem) jugak jalan di Bandung time petang-petang..sabar jerla..tapi seronokla tengok tempat orang.. perniagaan adalah pekerjaan utama.. Suspect  respect tul cik puteh dengan orang-orang kat sini..peniaga makanan dengan kereta tolak ada di mana-mana,sungguh gigih mereka mencari rezeki yang halal.. yang menjual strawberry di atas pembahagi jalan juga ada..kagum cik puteh.. rasa bersyukur, kita tidak sesukar mereka mencari sesuap nasi..sungguh..

Kami tiba di Banana Inn Hotel & Spa, Jalan Setiabudhi pada jam hampir 6.00 petang waktu Bandung..Dah nak gelap pun masa nie..dah masuk maghrib pun.. =) Kami check in n naik ke bilik membersihkan diri..wah.. teruja sungguh cik puteh dengan hotel nie..cantik dan simple..4 bintang tetapi harganya berpatutan..dalam RM140++ semalam..okla kan..cik puteh bawa parents pada trip kali ini, jadi cik puteh inginkan penginapan yang selesa untuk kedua orang yang cik puteh sayangi ini ;). 


Masuk jer bilik ada surat..bukan surat layang ke surat cinta ke.. surat ucap selamat datang kat Bapak Firdaus..heheheh.. kami tempah 3 bilik..satu utk cik puteh n en daus with lil awliya, satu untuk parents n satu lagi untuk yong (kakak cik puteh) n Acu Wan n Wawa...


siap ada buah lagi dalam bilik tue..hmm makan jerla..
yang air limaju tue cik puteh musykil sikit.. rasanya lehla nak basuh tangan ngan air tue, takpun, buka plastik tue, n biarkan haruman limau tue menjalar ke seluruh bilik... romantik u..heheheh

dear readers..maaf yer.. cik puteh nak kena stop dulu entry ni..lil awliya dah menyerang PC nie haa.. bubye.. jumpa lain entry ya...

4 comments:

zul said...

Tiket, pasport, dompet dah ada! Apa lagi yang perlu sebelum berangkat pergi melancong? --->NAK TAHU? KLIK SINI<---

Iwan Setiawan said...

Salam semua,

Hai saya Iwan dr bandung ada menyediakan perkhidmatan Transport & booking hotel di Bandung & Jakarta. Untuk quotation Perkhidmatan Transport & Supir di Bandung mahupun di Jakarta, boleh hubungi, sms, whatsapp @ email ke

sms/call/whatsapp : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
tel Office : +622261699456
email : setiawantransport@gmail.com
website : www.setiawantransport.com
facebook : setiawantrans@gmail.com
or can
sms/call/whatsapp at : 0173029722 (Bella @ Ila, Cheras Selangor - isteri iwan)
email : syabilah@gmail.com

Company Travel Agen 100% milik orang ISLAM dan semua pekerja adalah 100% orang ISLAM

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
web apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, January 23, 2012

Melancong Ke Bandung - Chapter 1

Assalamualaikum..


Hmm.. sejak ada hobi baru nie last 2 years nie , cik puteh & En. Daus jarang lekat kat umah..hehehe.. dulu cik puteh pelikla jugak apsal la orang suka sangat p melancong..kan ke penat.. kan ke abeskan duet.. tapi setelah cik puteh & En. daus terjebak sendiri dalam kancah tourism nie, barulah cik puteh tahu..seronok kak tipah oii.. g jenjalan tgk tempat orang nie..nak pulak en. daus nie pun dah jatuh chenta ngan aktiviti travel2 nie, cik puteh pun tumpang 2 kaki laa kan.. hehehhe.. bak kata En. Daus " kita tak payahla ada aset banyak2.. cukuplah umah & kereta.. kalau ada duit lebih ckit..kita p jalan2.. tgk tempat orang..sebab selalunya kita nie busy keja.." gitulah lebey kurang petikan dialog en. daus pada cik puteh di suatu petang nan tenang..

Tahun 2009 dan 2010 memang cik puteh dan en. daus tak leh nak panjang langkah.. yerlah.. kami berdua sebok dengan pengajian yang diwajibkan tue ha.. Perkahwinan jarak jauh (PJJ) tau.. sedey.. Tahun 2011 kami mula panjang langkah..hehhehe...januari 2011, kami terbang ke Johor dan pahang.. Mac 2011, kami terjah pula Bumi Kenyalang dan sedikit Kalimantan.. September 2011, kami bertiga ke Camerons Highland... Oktober 2011, kami bertiga sebok ke negeri di bawah bayu pula.. hehehe.. melancong mengalahkan mesyuarat JPKA dan MBJ yang 3 bulan sekali tue.. Alhamdulillah..

Intro.. mak aii.. panjang berjela.. kalau lum abes keja opis tue, baek g abeskan dulu yer..kalau nak g toilet, g dulu..nanti baru mai sambung baca cerita cik puteh nie..hehhehe..dijangkan panjang tau..

Camno leh terpikir nk p Bandung nie? Alkisahnya begini.. satu malam ketika Ramadhan tahun lalu, Cik puteh tertonton ('ter' ok ;p) satu rancangan kat tv3 nie.. depa p jenjalan kat Bandung yang terkenal ngan jolokan Paris Van Java nie..masa tu depa tgh shoot kat Rumah Mode, kat Jalan Setiabudhi.. huh, terus hati nie haa..melonjak2 girang nak g sana.. n memangla cik puteh ni tringin nak bawa en. daus n lil awliya bersama parents cik puteh p melancong..rasanya inilah tempat yang cik puteh idam2kan tue..aisey..nak2 pulak cik puteh dah diberi taraf berpencen masa tue..heheh.so, faham2 jerla.. KWSP tue dok lambai2 jaa kat cik puteh nak bagi duit kat cik puteh ;) phewww..

Maka, dengan daya pesona yang ada ditambah pula dengan strategi yang direka-reka, cik puteh pun memujuk en. daus untuki berkunjung ke Bandung.. En. daus yang sayangkan isteri pun mulalah membooking flight hotel bagai.. mula2nya kami booking hotel thru Agoda tetapi ntah macam mana tetiba hotel yang kami pilih tue wat promotion, jadi kami cancelkan dengan Agoda, dan tempah terus dengan hotel tersebut secara online. Flight pula seperti biasa - haruslah penerbangan "everyone can fly".. hehehhe..sebab memang murah masa tue... Travel date kami pula adalah pada 13 jan 2012 - 16 jan 2012.. 

so, jom kita layan gambaq dulu nooo..


Day 1 : 13 Jan 2012 (jumaat)

                    Penang International Airport - with lil awliya 
yang tak reti dok diam.. kat tempat nak check in baggage 
tue, takde kerusi, so utk wanita mengandung nie..
sangat2la pantang tgk tempat lapang
nak parking jer kejanya.. heh

Si wawa & si yaya.. berlari sana-sini
wat cam airport tue mama yang punya..
yaya @ lil awliya ni sangatlaa
close ngn cousin dia nie;)

kat cik puteh dah kata...depa memang close
yang tukang tolak troly tu Acu Wan
jangan salah baca lak, buka acuan yer.. ;p
Acu Wan nie diterbangkan khas untuk jadi bbsitter
heheheh..lehla cik puteh bersoping dengan jayanya nanti =)


Kami menaiki flight Air Asia dari Penang ke LCCT pada jam 11.00 pagi n sampai ler ke LCCT lebey kurang jam 12.00 tengahari.. kat penang nie, tak dak flight terus ke Bandung..ke Jakarta adala.. maka sebab tue la kena transit kat LCCT dulu..huhuhu.. tapi okla, sebab masa en. daus booking flight aritu, tambang  dari penang ke LCCT adalah ... mesti korang tak caya kan? kan? kosong ringgit..bersamaan RM0. nampak tak cik puteh tulis k o s o n g tue...huhuu..baek gilerla air asia nie.. bayar tax n fuel jer... sebab tuela lebih ramai orang dapat naik kapal terbang bila air asia nie diwujudkan..hehehhe..salah seorangnya cik putehler.. kalau g meting kat putrajaya jer, cik puteh naik MAS..(sangat suka kacang MAS n juices ok) hehehe...sebab opis yang bayar..kalau g jenjalan, biasanya kami naik Air Asia jer.. hehehhe. Dari LCCT, kami naik pulak flight ke Bandung lebih kurang jam 3.30 pm n tibalah di Bandung 2 jam kemudian yakni jam 4.30pm waktu Bandung..hmm, jam di Bandung lewat sejam yer dari waktu Malaysia..kepada tuan henfon yang memiliki smart henfon, takyah susah2 tukar jam kat henfon tue, henfon korang akan automatik tukar ke jam Bandung.. pandai tak henfon tue? kehkehkeh..sbb tue la nama dia smart fon bro!


nie, masa pas landing kat Bandung..
lil awliya pulak baru jer tido..
tengah keberatan nie, Acu Wan leh ajer snap gambar..
haaa..kan dah wat muka sengal.. haha..

yang tak bestnya,orang punyala ramai kaunter imigrasi ada 2 jer..seb baek pak imigrasi tu baek hati..benarkan jer kami akses melalui kaunter warganegara Indonesia..hihihi..masa kat atas flight tue, kita akan diminta mengisi borang imigresen gitu..jadi..pastikan semua isi yatermasuk kanak-kanak.. nak dijadikan cerita pramugara atas flight tue tak berikan form kat si wawa..Ibunya pun tidakla mengisi..Haaa..dah nak sampai kaunter, barula tahu...
kelam-kabut tolong isikan..tulis berlapikkan dinding jaa..hahaha

Keluar ja airport, kami disambut oleh Pak Taufik.. supir n kenderaan memang En. daus dah tempah awal2 sejak di Malaysia.. senang ckit.. tak yah risau kena tipu ker apa ker.. sebab duit hanya akan dibayar bila kita tiba di Bandung..Pak taufik pulak jenis yang tak mau duit awal-awal..hari kami nak pulang ke Malaysia baru dia terima duit..haaa..best tak.. En. Daus tempah kia Pregio sebab kami ada lapan orang dewasa termasuk 2 kanak-kanak..kosnya 2 juta lebih.. dalam RM800 la n termasuk minyak, supir, dan parking fee. lupa pulak nak amik gambar pak taufik dengan kia pregio gold yang ditulis 'pariwisata'..maksudnya? ala lebih kurang untuk van pelancongan / persiaran gitulaa..hehehe..owh.. lupa pula nak cakap, en. daus yang menaja transport kali ini..hihihii..makasih ya pak.. =)

Macet (jem) jugak jalan di Bandung time petang-petang..sabar jerla..tapi seronokla tengok tempat orang.. perniagaan adalah pekerjaan utama.. Suspect  respect tul cik puteh dengan orang-orang kat sini..peniaga makanan dengan kereta tolak ada di mana-mana,sungguh gigih mereka mencari rezeki yang halal.. yang menjual strawberry di atas pembahagi jalan juga ada..kagum cik puteh.. rasa bersyukur, kita tidak sesukar mereka mencari sesuap nasi..sungguh..

Kami tiba di Banana Inn Hotel & Spa, Jalan Setiabudhi pada jam hampir 6.00 petang waktu Bandung..Dah nak gelap pun masa nie..dah masuk maghrib pun.. =) Kami check in n naik ke bilik membersihkan diri..wah.. teruja sungguh cik puteh dengan hotel nie..cantik dan simple..4 bintang tetapi harganya berpatutan..dalam RM140++ semalam..okla kan..cik puteh bawa parents pada trip kali ini, jadi cik puteh inginkan penginapan yang selesa untuk kedua orang yang cik puteh sayangi ini ;). 


Masuk jer bilik ada surat..bukan surat layang ke surat cinta ke.. surat ucap selamat datang kat Bapak Firdaus..heheheh.. kami tempah 3 bilik..satu utk cik puteh n en daus with lil awliya, satu untuk parents n satu lagi untuk yong (kakak cik puteh) n Acu Wan n Wawa...


siap ada buah lagi dalam bilik tue..hmm makan jerla..
yang air limaju tue cik puteh musykil sikit.. rasanya lehla nak basuh tangan ngan air tue, takpun, buka plastik tue, n biarkan haruman limau tue menjalar ke seluruh bilik... romantik u..heheheh

dear readers..maaf yer.. cik puteh nak kena stop dulu entry ni..lil awliya dah menyerang PC nie haa.. bubye.. jumpa lain entry ya...

4 comments:

zul said...

Tiket, pasport, dompet dah ada! Apa lagi yang perlu sebelum berangkat pergi melancong? --->NAK TAHU? KLIK SINI<---

Iwan Setiawan said...

Salam semua,

Hai saya Iwan dr bandung ada menyediakan perkhidmatan Transport & booking hotel di Bandung & Jakarta. Untuk quotation Perkhidmatan Transport & Supir di Bandung mahupun di Jakarta, boleh hubungi, sms, whatsapp @ email ke

sms/call/whatsapp : +6281221401090 (Iwan Setiawan, Bandung Indonesia)
tel Office : +622261699456
email : setiawantransport@gmail.com
website : www.setiawantransport.com
facebook : setiawantrans@gmail.com
or can
sms/call/whatsapp at : 0173029722 (Bella @ Ila, Cheras Selangor - isteri iwan)
email : syabilah@gmail.com

Company Travel Agen 100% milik orang ISLAM dan semua pekerja adalah 100% orang ISLAM

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


adrianiku said...

APARTMENT @ BANDUNG : PLEASE CLICK : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com


1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 390.000 / 122 RM/ USD 32.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 700.000 / 219 RM / USD 59
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "6" JAKARTA TOUR: RP 575.000 / 180 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE TICKET TOUR + MEALS


NEED APARTMENT
NEW PAKET CARS + APARTMENT = RP 890.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N GATEWAY AHMAD YANI BANDUNG
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO APARTMENT
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
web apartment : http://kya-apartment-bandung.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Search This Blog

Loading...