~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Saturday, September 29, 2012

breastpump medela freestyle

Assalamualaikum....

kepada mommy2 yang bekerjaya, memberi susu badan kepada bb anda bukan lagi mustahil pada zaman sekarang.. yerlah, 20,30 tahun lalu, mommies yang bekerjaya maybe tidak boleh fully breastfeed (bf) bb ataupun nama glamernya penyusuan eksklusif disebabkan faktor kekurangan gajet2 pumping macam hari ni..

sekarang dah banyak breastpump di pasaran dan wujudnya internet yang menyediakan banyak panduan n info berkaitan penyusuan eksklusif. di samping itu juga, kesedaran tinggi di kalangan career mommies untuk bf secara ekslusif juga mungkin timbul disebabkan majikan2 kini memahami pentingnya penyusuan susu ibu; lantas memberi 'ruang' sama ada ruang masa atau ruang tempat utk mommies mengepam susu di tempat kerja.

kat atas tu intro jer..hehehe..sebenarnya cik puteh nak share pasal breastpump....tapi jgn salaj fhm, cik puteh bukan jual barang tetapi nak kongsi pengalaman jer.. Alhamdulillah, setelah puas blog walking n internet walking di samping bertanyakan opismate2, cik puteh dapat memiliki breastpump medela freestyle. untuk pengetahuan new mommies, kat pasaran, byk jenis n byk juga brandnya, jadi pilihla mengikut keselesaan dan keperluan kita..mommies semua make sure kaji dulu spesifikasi yang ditawarkan pada pump dan bandingkan harga. based on my experience, beli online lebih murah (murah banyak sebenarnya).. tetapi mommies kena hati2 yer, kalau nak beli online, belilah dari sseller yang boleh dipercayai... macam cik puteh, cik puteh akan tengok harganya, akan pastikan seller berdaftar dengan suruhanjaya syarikat malaysia (SSM), dan pastikan juga memang ada org pernah beli dengan seller berkenaan.( biasanya seller yang berbisnes dengan jujur dan kompeten akan dipromo oleh bloger :D ) cik puteh juga x akan terus isi borang nak beli sebaliknya akan bersms dengan seller utk tanya pasal harga, shipping cost, duration nak dapat barang, spec, etc.

Bukan apa, sebelum ni memang cik puteh pernah baca forum2 di internet yang memaklumkan berlakunya penipuan dalam jual beli breastpump ni..so kita kenala hati2... bukan senang nak cari duit kan mommies... nak2 pula kita kumpul duit untuk bagi / invest yang terbaek untuk anak kita ;D

kenapa cik puteh pilih breastpump medela freestyle... hmmm..sebenarnya fungsi freestyle nie..cik puteh bukanla nak promo kata ni yang terbaek (jgn salah faham yer), cik puteh nak share pengalamn ja kenapa cik puteh ingin memilikinya... bila sebut free style, maknanya selain perah secara biasa, kita juga boleh menggantungkan pump di hook nursing bra dan membiarkannya memerah susu tanpa kita perlu mengampuh dgn tangan :D gunanya tentulah lebih di  tempat kerja memandangkan cik puteh adakalanya sangat busy di ofis tue so mungkin tak ada masa dan terkejar2 nak memerah secara biasa di tempat yang sesuai...

so, solutionnya, freestyle medela :D lagi satu, yg membuatkan cikputeh berkenan sgt dengan pump nie disebabkan motornya yang lebih kecil (n kiut )dan senang dikendalikan..nak klip kat kain di pinggang / letak atas riba pun boleh..

kat mana beli? cik puteh beli dari sis wardah kat e mums dad shop / blognya sila google yer..cik puteh x ingat linknya..hihihi..harganya paling murah yang cik puteh pernah temui berdasarkan blog walking cik puteh iaitu RM 1370 termasuk shipping cost. ada setahun warranty untuk motor n 3 bulan utk parts yang lain.. sis wardah juga murah hati, diberinya free gift milk storage bottle bumble bee sebanyak 5 ketul tau, then sarung tangan n sarung kaki brand carter's, 2 tube lanolin cap medela (untuk sooth dry nipple).... kepala charger pun sis wardah dah bagi siap2... best2... teruja cik puteh tau....

set ni memang lengkap dgn 4 botol medela, ice pack, cooler beg, tote beg, n lain2 la..
tq sis wardah yer :)

motor pump
kiut kan? kan?


maafkan cik puteh yer sbb gmbr kotak yg ada fully set medela freestyle nie takleh nak upload pulak..maybe dh tengah mlm kut..my lappy dah penat..hehehe..

ok gud nite semua
dah menguap nie
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

5 comments:

IRMA WIRDAYANTI said...

slm sis,bli medela freestyle dgn sape ye...??nk cri yg bg hrga paling cuunn

Cerita Citra AwLiYa said...

wslm sis..

sy bli ngn sis wardah..leh try contact dia..kalau kat facebook - emumsdad. emel emumsdad@gmail.com
kalau web www.emdbaby.com. kalu kedai online http://emumsdadshop.my1stop.com.my
contact awal ckit ya sblm tarikh bersalin sbb biasanya long que ;)

Anonymous said...

Sis..ade no hp sis wardah x?sy order dh dekat 4bulan xdapat2 lg...email kt die xbalas2...sy siap dh deliver baby...sedih sgt2...urgent ni...

Anonymous said...

Ok dh dpt no hp die dh...huhu

Cerita Citra AwLiYa said...

Miss anon...sory, baru perasan ada komen ni..oh, dah dapat ek no. sis wardah...ok, take care n congrats dah dapat baby ;) mesti tomey n nak peluk2 je kan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, September 29, 2012

breastpump medela freestyle

Assalamualaikum....

kepada mommy2 yang bekerjaya, memberi susu badan kepada bb anda bukan lagi mustahil pada zaman sekarang.. yerlah, 20,30 tahun lalu, mommies yang bekerjaya maybe tidak boleh fully breastfeed (bf) bb ataupun nama glamernya penyusuan eksklusif disebabkan faktor kekurangan gajet2 pumping macam hari ni..

sekarang dah banyak breastpump di pasaran dan wujudnya internet yang menyediakan banyak panduan n info berkaitan penyusuan eksklusif. di samping itu juga, kesedaran tinggi di kalangan career mommies untuk bf secara ekslusif juga mungkin timbul disebabkan majikan2 kini memahami pentingnya penyusuan susu ibu; lantas memberi 'ruang' sama ada ruang masa atau ruang tempat utk mommies mengepam susu di tempat kerja.

kat atas tu intro jer..hehehe..sebenarnya cik puteh nak share pasal breastpump....tapi jgn salaj fhm, cik puteh bukan jual barang tetapi nak kongsi pengalaman jer.. Alhamdulillah, setelah puas blog walking n internet walking di samping bertanyakan opismate2, cik puteh dapat memiliki breastpump medela freestyle. untuk pengetahuan new mommies, kat pasaran, byk jenis n byk juga brandnya, jadi pilihla mengikut keselesaan dan keperluan kita..mommies semua make sure kaji dulu spesifikasi yang ditawarkan pada pump dan bandingkan harga. based on my experience, beli online lebih murah (murah banyak sebenarnya).. tetapi mommies kena hati2 yer, kalau nak beli online, belilah dari sseller yang boleh dipercayai... macam cik puteh, cik puteh akan tengok harganya, akan pastikan seller berdaftar dengan suruhanjaya syarikat malaysia (SSM), dan pastikan juga memang ada org pernah beli dengan seller berkenaan.( biasanya seller yang berbisnes dengan jujur dan kompeten akan dipromo oleh bloger :D ) cik puteh juga x akan terus isi borang nak beli sebaliknya akan bersms dengan seller utk tanya pasal harga, shipping cost, duration nak dapat barang, spec, etc.

Bukan apa, sebelum ni memang cik puteh pernah baca forum2 di internet yang memaklumkan berlakunya penipuan dalam jual beli breastpump ni..so kita kenala hati2... bukan senang nak cari duit kan mommies... nak2 pula kita kumpul duit untuk bagi / invest yang terbaek untuk anak kita ;D

kenapa cik puteh pilih breastpump medela freestyle... hmmm..sebenarnya fungsi freestyle nie..cik puteh bukanla nak promo kata ni yang terbaek (jgn salah faham yer), cik puteh nak share pengalamn ja kenapa cik puteh ingin memilikinya... bila sebut free style, maknanya selain perah secara biasa, kita juga boleh menggantungkan pump di hook nursing bra dan membiarkannya memerah susu tanpa kita perlu mengampuh dgn tangan :D gunanya tentulah lebih di  tempat kerja memandangkan cik puteh adakalanya sangat busy di ofis tue so mungkin tak ada masa dan terkejar2 nak memerah secara biasa di tempat yang sesuai...

so, solutionnya, freestyle medela :D lagi satu, yg membuatkan cikputeh berkenan sgt dengan pump nie disebabkan motornya yang lebih kecil (n kiut )dan senang dikendalikan..nak klip kat kain di pinggang / letak atas riba pun boleh..

kat mana beli? cik puteh beli dari sis wardah kat e mums dad shop / blognya sila google yer..cik puteh x ingat linknya..hihihi..harganya paling murah yang cik puteh pernah temui berdasarkan blog walking cik puteh iaitu RM 1370 termasuk shipping cost. ada setahun warranty untuk motor n 3 bulan utk parts yang lain.. sis wardah juga murah hati, diberinya free gift milk storage bottle bumble bee sebanyak 5 ketul tau, then sarung tangan n sarung kaki brand carter's, 2 tube lanolin cap medela (untuk sooth dry nipple).... kepala charger pun sis wardah dah bagi siap2... best2... teruja cik puteh tau....

set ni memang lengkap dgn 4 botol medela, ice pack, cooler beg, tote beg, n lain2 la..
tq sis wardah yer :)

motor pump
kiut kan? kan?


maafkan cik puteh yer sbb gmbr kotak yg ada fully set medela freestyle nie takleh nak upload pulak..maybe dh tengah mlm kut..my lappy dah penat..hehehe..

ok gud nite semua
dah menguap nie
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

5 comments:

IRMA WIRDAYANTI said...

slm sis,bli medela freestyle dgn sape ye...??nk cri yg bg hrga paling cuunn

Cerita Citra AwLiYa said...

wslm sis..

sy bli ngn sis wardah..leh try contact dia..kalau kat facebook - emumsdad. emel emumsdad@gmail.com
kalau web www.emdbaby.com. kalu kedai online http://emumsdadshop.my1stop.com.my
contact awal ckit ya sblm tarikh bersalin sbb biasanya long que ;)

Anonymous said...

Sis..ade no hp sis wardah x?sy order dh dekat 4bulan xdapat2 lg...email kt die xbalas2...sy siap dh deliver baby...sedih sgt2...urgent ni...

Anonymous said...

Ok dh dpt no hp die dh...huhu

Cerita Citra AwLiYa said...

Miss anon...sory, baru perasan ada komen ni..oh, dah dapat ek no. sis wardah...ok, take care n congrats dah dapat baby ;) mesti tomey n nak peluk2 je kan ;)

Search This Blog