~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Tuesday, February 1, 2011

rindunya untuk 'menulis'

dah lama sangat jejari montel nie tak menulis...
erm.. dolu2 masa muda mudi, slalu tulis cerpen
(sayangnya koleksi tue, dah ke mana2 pun tak pasti sbb masa secondary school;p)
zaman universiti, dah beralih ke bait2 puitis pulak;)
Teringinnya nak wat compilation ataupun wat novel yang simple
tapi masa tak mengizinkan (erm... masa juga yang disalahkan.. should find time actually;p)
jadi sebagai melepaskan rasa rindu nak menulis kembali
di bawah ini adalah coretan spontan yang didedikasikan buat Encik Suami & teman2 ;)

Deras alir rindu di lubuk hati
Menitip bunga cinta di balik jiwa
Walau ada kala
Kelopak rajuk tumbuh berduri
Rasa keliru bercambah di ranting
Dahan setia tetap teguh berdiri

Naluri rahim (penyayang) perlu mekar
Biar hempedu menjadi madu
Biar kita saling melengkapi
Kerna aku tidak pernah sempurna
Dan dirimu juga seorang yang dicipta

Percayalah
Menelusuri kanvas kehidupan
Perlu warna yang kental
Juga dakwat yang sabar

A sincere feelings by : Fikrah Awliya Firdaus

2 comments:

aRniNasiR said...

rasanya dah penah komen kat entry ni tapi tak appear pula.. rupanya lupa letak code tu.. *huhu* panjang bejela gak tulis..

Cerita Citra AwLiYa said...

tenkiu2... sbb sudi singgah blog yang baru wat nie... tak pandai sangat gajet2 blog nie...starter la katakan ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 1, 2011

rindunya untuk 'menulis'

dah lama sangat jejari montel nie tak menulis...
erm.. dolu2 masa muda mudi, slalu tulis cerpen
(sayangnya koleksi tue, dah ke mana2 pun tak pasti sbb masa secondary school;p)
zaman universiti, dah beralih ke bait2 puitis pulak;)
Teringinnya nak wat compilation ataupun wat novel yang simple
tapi masa tak mengizinkan (erm... masa juga yang disalahkan.. should find time actually;p)
jadi sebagai melepaskan rasa rindu nak menulis kembali
di bawah ini adalah coretan spontan yang didedikasikan buat Encik Suami & teman2 ;)

Deras alir rindu di lubuk hati
Menitip bunga cinta di balik jiwa
Walau ada kala
Kelopak rajuk tumbuh berduri
Rasa keliru bercambah di ranting
Dahan setia tetap teguh berdiri

Naluri rahim (penyayang) perlu mekar
Biar hempedu menjadi madu
Biar kita saling melengkapi
Kerna aku tidak pernah sempurna
Dan dirimu juga seorang yang dicipta

Percayalah
Menelusuri kanvas kehidupan
Perlu warna yang kental
Juga dakwat yang sabar

A sincere feelings by : Fikrah Awliya Firdaus

2 comments:

aRniNasiR said...

rasanya dah penah komen kat entry ni tapi tak appear pula.. rupanya lupa letak code tu.. *huhu* panjang bejela gak tulis..

Cerita Citra AwLiYa said...

tenkiu2... sbb sudi singgah blog yang baru wat nie... tak pandai sangat gajet2 blog nie...starter la katakan ;)

Search This Blog