~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Friday, February 11, 2011

Bila nak kurus nie?

Bila nak kurus nie? hihiihiih.. hari2 tanya hati perkara yang sama tapi kuota makanan tetap maintain (ekekekeke, macam mana nak kurus). masa wat atkins diet last month & tak ambil karbo lebih dari 20g/day, memang berat turun hampir 5kg dlm masa 2 minggu... Wah...berbunga2 hati Cik Puteh (nama yang arwah tok wan nak bagi dulu ;D)...kembang kempis lubang telinga bila orang kat ofis kata "Puan, nampak kurusla".. lagi teruja bila boleh pakai baju dolu2;P

........................T E T A P I ....................................................

Segalanya berubah & kembali ke bantuk asal pabila saja test power amik nasi balik
huwaaaaaaaaaaaaaa.... ditambah pula dengan balik kampung & vacation ke Johor (takkan tak makan, bila satu famili makan besar beramai2 kan... :D)
huhuhuhu.... maka baju dolu2 yang kunun2 dah boleh pakai balik tue kembali ke tempat asalnya.... (hihi)
dan En.Suami pula dah maleh nak menegur pasal tahap selera makan yang kan main lagi tinggi tue
Asal En. Suami tegur ja, merajuk, asal tegur, merajuk... (hehehehehe...nak perhatian la tue Puan Isteri nim ;p)

Jadi azam di tengah2 bulan Februari ni (boleh pulak azam tengah2 bulan ;p ), nak control balik makan & minum tue... bukannya apa, untuk kesehatan luaran & dalaman... (hehehehe...pssttt...kot2 leh pakai balik baju zaman anak dara dulu ;p)

2 comments:

aRniNasiR said...

SOKONG!!!!!

Cerita Citra AwLiYa said...

saling menyokong kelab mama2 mahu berdiet !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, February 11, 2011

Bila nak kurus nie?

Bila nak kurus nie? hihiihiih.. hari2 tanya hati perkara yang sama tapi kuota makanan tetap maintain (ekekekeke, macam mana nak kurus). masa wat atkins diet last month & tak ambil karbo lebih dari 20g/day, memang berat turun hampir 5kg dlm masa 2 minggu... Wah...berbunga2 hati Cik Puteh (nama yang arwah tok wan nak bagi dulu ;D)...kembang kempis lubang telinga bila orang kat ofis kata "Puan, nampak kurusla".. lagi teruja bila boleh pakai baju dolu2;P

........................T E T A P I ....................................................

Segalanya berubah & kembali ke bantuk asal pabila saja test power amik nasi balik
huwaaaaaaaaaaaaaa.... ditambah pula dengan balik kampung & vacation ke Johor (takkan tak makan, bila satu famili makan besar beramai2 kan... :D)
huhuhuhu.... maka baju dolu2 yang kunun2 dah boleh pakai balik tue kembali ke tempat asalnya.... (hihi)
dan En.Suami pula dah maleh nak menegur pasal tahap selera makan yang kan main lagi tinggi tue
Asal En. Suami tegur ja, merajuk, asal tegur, merajuk... (hehehehehe...nak perhatian la tue Puan Isteri nim ;p)

Jadi azam di tengah2 bulan Februari ni (boleh pulak azam tengah2 bulan ;p ), nak control balik makan & minum tue... bukannya apa, untuk kesehatan luaran & dalaman... (hehehehe...pssttt...kot2 leh pakai balik baju zaman anak dara dulu ;p)

2 comments:

aRniNasiR said...

SOKONG!!!!!

Cerita Citra AwLiYa said...

saling menyokong kelab mama2 mahu berdiet !

Search This Blog