~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Wednesday, March 30, 2011

Jerejak Rainforest Resort..

Pernah dengar pulau jerejak @ Penang tak? satu masa dulu, ianya adalah tempat tahanan..
As time goes by, skarang nie dah terbina sebuah resort yang shhannnntikkk...
Jom kita browse scene @ Jerejak Rainforest Resort ;)


heading to Pulau Jerejak


" bubye....!"

 

An amazing small island



Lawa tak hengat....hehehe


 

chumelnya lampu nie !


 


Bilik penginapan saya & Kak Liza ;)


 

Wahh... sempat posing tue ;p


 

Blok2 penginapan.. Ada Samudera, Belantara, etc..




Baby sungai...




Suspension bridge over the old dam
Yang depan tu Cik Din.. Wah...gaya cam Detektif Din ;)


 

Flying fox pun ada...Wanit yang tengah terbang nie...;)


 

Main pijak2 tali pulak... ;p


 

Aktiviti pengukuhan atas tali kabel kecik ;D




Part climbing2 nie, eden tak buek... boghat badan...hehehhe
Yang baju merah tu kak Ana...Anak 5 tue...leh sampai atas... ;D
respect n suspect tul...hihihi




Pandangan menerusi cermin ruang makan ~Santapan~


 

~Surau~


 

Subhanallah...cantik sangat view hijau kat cni ;)

 

@ one side..traditional view

 

View of Penang from the Jerejak Rainforest


hmm...ada lagi ckit gambar yang tak sempat diupload...
untuk cik farah, kak sue, Cik Mail & Cik Din, dll...tunggu ya.. ;)

2 comments:

Zuewairy said...

salam.. cik awliya, saya nak tanya skit.. best tak jerejak rainforest ni.. saya google blog cik nih.. sebab saya baru buat reservation.. then lepas buat reservation tu baru ternampak komen-komen yang agak tak best..especially kebersihan.. agak berapa bintang ya cik bagi untuk JRR ni? satu lg bilik cik tu jenis apa eh?

Cerita Citra AwLiYa said...

Salam En Zuewairy..
Erm..pada pangalaman saya, pemandangan sekitar memang sangat cantik..greenery & landskap & dekorasi blik pada saya 4 bintang setengah..cuma yang kurang bestnya dari segi kebersihan yang mana dlm blik saya tue bau dia kureng best ckit..masam2 ckit.. aircond pula walaupun kita dah turunkan sampai 18 tapi automatically suhu akan naik sendiri samapi 24 camtue..hmm..berpeluh jugakla saya & roomate malam tue.. blik air memang luas ..shower dlm pintu kaca gitu..sinki moden n toilet pun jauh dari sinki n shower room.. swimming pool pun ok..luas jugak.. sekian =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 30, 2011

Jerejak Rainforest Resort..

Pernah dengar pulau jerejak @ Penang tak? satu masa dulu, ianya adalah tempat tahanan..
As time goes by, skarang nie dah terbina sebuah resort yang shhannnntikkk...
Jom kita browse scene @ Jerejak Rainforest Resort ;)


heading to Pulau Jerejak


" bubye....!"

 

An amazing small island



Lawa tak hengat....hehehe


 

chumelnya lampu nie !


 


Bilik penginapan saya & Kak Liza ;)


 

Wahh... sempat posing tue ;p


 

Blok2 penginapan.. Ada Samudera, Belantara, etc..




Baby sungai...




Suspension bridge over the old dam
Yang depan tu Cik Din.. Wah...gaya cam Detektif Din ;)


 

Flying fox pun ada...Wanit yang tengah terbang nie...;)


 

Main pijak2 tali pulak... ;p


 

Aktiviti pengukuhan atas tali kabel kecik ;D




Part climbing2 nie, eden tak buek... boghat badan...hehehhe
Yang baju merah tu kak Ana...Anak 5 tue...leh sampai atas... ;D
respect n suspect tul...hihihi




Pandangan menerusi cermin ruang makan ~Santapan~


 

~Surau~


 

Subhanallah...cantik sangat view hijau kat cni ;)

 

@ one side..traditional view

 

View of Penang from the Jerejak Rainforest


hmm...ada lagi ckit gambar yang tak sempat diupload...
untuk cik farah, kak sue, Cik Mail & Cik Din, dll...tunggu ya.. ;)

2 comments:

Zuewairy said...

salam.. cik awliya, saya nak tanya skit.. best tak jerejak rainforest ni.. saya google blog cik nih.. sebab saya baru buat reservation.. then lepas buat reservation tu baru ternampak komen-komen yang agak tak best..especially kebersihan.. agak berapa bintang ya cik bagi untuk JRR ni? satu lg bilik cik tu jenis apa eh?

Cerita Citra AwLiYa said...

Salam En Zuewairy..
Erm..pada pangalaman saya, pemandangan sekitar memang sangat cantik..greenery & landskap & dekorasi blik pada saya 4 bintang setengah..cuma yang kurang bestnya dari segi kebersihan yang mana dlm blik saya tue bau dia kureng best ckit..masam2 ckit.. aircond pula walaupun kita dah turunkan sampai 18 tapi automatically suhu akan naik sendiri samapi 24 camtue..hmm..berpeluh jugakla saya & roomate malam tue.. blik air memang luas ..shower dlm pintu kaca gitu..sinki moden n toilet pun jauh dari sinki n shower room.. swimming pool pun ok..luas jugak.. sekian =)

Search This Blog