~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Monday, March 7, 2011

Makan-makan on SuNdAy part 1

Yeaahhh... Sunday datang lagi... saya suka sunday! hehe..sebabnya hari ahad selalunya akan makan kat tempat lain; tak kiralah makan kat restoran, kat kedai mamak, umah mak sendiri mahupun mak mertua... janji salah satu dari sesi makan hari tersebut, makan kat luar...hehehe....

Pagi Ahad yang indah baru2 nie, En. Suami telah mengajak mama & awliya untuk breakfast kat satu kedai roti canai nie...Sejak balik daripada seminar pagi sabtu sebelumnya, En. Suami dok cerita, "sedap roti canai kat situ ma.." mama awliya telan liur... "ada 2 ketul daging besar atas roti canai tue..." tambah En. Suami lagi..gulp! mama awliya telan liur lagi...maka, pagi Ahad keesokkannya, berangkatlah 3 sekeluarga ini ke kedai tersebut...nama kedai? Ohhh...lupa pulak.. 'Roti Canai Jalan Argyll'... wahhh..nama pun komersial gitu ;) hehe..actually nama jalan kat situ..'Jalan Argyll'. Penang nie nama jalan memang terbaek..;)


inila ghupanya kedai tersebut..
Dalamnya bersih dan teratur...
(hehehe...tolong promo)


"mamak, roti telur kuah daging satu!"
hihihihi... sedap tul
nampak tak, ada daging 2 ketul tu?
Kena pulak, daging tu part urat2 ckit...
Perghh...memang hancusla diet Cik Puteh;)


Kuah banjir tue...
Telur dalam roti pun sedap...
Cam letak banyak telur ja dalam roti tu
segan pulak nak tanya kat uncle yang tebar roti tue..
hihihihihihi


i think this is the one of
'the best roti canai in Penang'


Tersenyum En. Suami tengok Pn. Isteri makan...
"Cian isteri aku nie, lapaq gamaknya ni"
~ desis beliau dalam hati ~ ;p


Di manakah cik little awliya?
owhh,,, sebenarnya beliau tgh memberontak time nie..
bebai dalam kedai...mengantuk... maklumla bangun awal 
nak teman mama makan roti canai..hihihi
atau... adakah awliya memberontak kerana roti canai awliya 
adalah roti kosong seperti kat bawah ni? hehehe



2 comments:

aRniNasiR said...

Fuh.. menarik ni.. boleh pi try...

Cerita Citra AwLiYa said...

silalah try ;)
kak baya n family dah p try last saturday ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, March 7, 2011

Makan-makan on SuNdAy part 1

Yeaahhh... Sunday datang lagi... saya suka sunday! hehe..sebabnya hari ahad selalunya akan makan kat tempat lain; tak kiralah makan kat restoran, kat kedai mamak, umah mak sendiri mahupun mak mertua... janji salah satu dari sesi makan hari tersebut, makan kat luar...hehehe....

Pagi Ahad yang indah baru2 nie, En. Suami telah mengajak mama & awliya untuk breakfast kat satu kedai roti canai nie...Sejak balik daripada seminar pagi sabtu sebelumnya, En. Suami dok cerita, "sedap roti canai kat situ ma.." mama awliya telan liur... "ada 2 ketul daging besar atas roti canai tue..." tambah En. Suami lagi..gulp! mama awliya telan liur lagi...maka, pagi Ahad keesokkannya, berangkatlah 3 sekeluarga ini ke kedai tersebut...nama kedai? Ohhh...lupa pulak.. 'Roti Canai Jalan Argyll'... wahhh..nama pun komersial gitu ;) hehe..actually nama jalan kat situ..'Jalan Argyll'. Penang nie nama jalan memang terbaek..;)


inila ghupanya kedai tersebut..
Dalamnya bersih dan teratur...
(hehehe...tolong promo)


"mamak, roti telur kuah daging satu!"
hihihihi... sedap tul
nampak tak, ada daging 2 ketul tu?
Kena pulak, daging tu part urat2 ckit...
Perghh...memang hancusla diet Cik Puteh;)


Kuah banjir tue...
Telur dalam roti pun sedap...
Cam letak banyak telur ja dalam roti tu
segan pulak nak tanya kat uncle yang tebar roti tue..
hihihihihihi


i think this is the one of
'the best roti canai in Penang'


Tersenyum En. Suami tengok Pn. Isteri makan...
"Cian isteri aku nie, lapaq gamaknya ni"
~ desis beliau dalam hati ~ ;p


Di manakah cik little awliya?
owhh,,, sebenarnya beliau tgh memberontak time nie..
bebai dalam kedai...mengantuk... maklumla bangun awal 
nak teman mama makan roti canai..hihihi
atau... adakah awliya memberontak kerana roti canai awliya 
adalah roti kosong seperti kat bawah ni? hehehe



2 comments:

aRniNasiR said...

Fuh.. menarik ni.. boleh pi try...

Cerita Citra AwLiYa said...

silalah try ;)
kak baya n family dah p try last saturday ;)

Search This Blog