~ di sini penaku menari...dan tintaku berserakan meniti... ~

Wednesday, March 2, 2011

jom jahit felt!

Dah lama tak buat projek felt nie...rindu je nak 'berkarya' kembali dengan felt nie..so, mari layannnn apa yang sempat saya hasilkan selepas balik kerja... ;)


headband baby....ringkas n x ambik masa yang lama
yang nie hadiah untuk kak syirah..sebab selalu main ngan Awliya
hihihihihhi



hehe..dan seperti biasa, model tetap akan memperagakannya



besar tak hengatt punya punya kat atas kepala tue...
ala2 bunga spider yang orang pakai kawen tue.. hihihi



ada permintaan daripada nmodel tambahan untuk turut ber'posing'
kesian pulak kalau tak amik gambar....ngeeee



kaler merah biru pun ada...
eh eh,,pandai lak cik model pose utk tunjuk bunga tu ;)



tengah tekun mendengar arahan mama



ada unsur protes terhadap arahan mama ;D



memang betul tak puas hati ni



oh, no! she was trying to grab the camera ;p




yang nie rumit ckit especially part nak jahit tepi tue...
penjahit amatur, jadi hasilnya agak hetot (herot petot)
tapi tak apa, pada saya yang herot itu seni (cover line;p)
dan yang paling penting, ianya dijahit dengan penuh kasih sayang 
untuk Qistina, puteri Kak Liza...:)
(psssttt....perasan tak butang tu adalah butang kemeja
baju lelaki...? ianya merupakan butang kemeja En. suami yang tercicir
dan telah dirembat dengan jayanya..hihihi



Model tetap cuba try test...

hmmm....akan berkarya lagi dengan felt untuk my niece;
cik wawa lepas nie... tunggu kemunculan
hasil seni seterusnya...hehehe

1 comment:

aRniNasiR said...

Baguih asah skill selalu.. klip rambut tu jahit guna jahitan insang pari lebih senang dan kemas. try la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, March 2, 2011

jom jahit felt!

Dah lama tak buat projek felt nie...rindu je nak 'berkarya' kembali dengan felt nie..so, mari layannnn apa yang sempat saya hasilkan selepas balik kerja... ;)


headband baby....ringkas n x ambik masa yang lama
yang nie hadiah untuk kak syirah..sebab selalu main ngan Awliya
hihihihihhi



hehe..dan seperti biasa, model tetap akan memperagakannya



besar tak hengatt punya punya kat atas kepala tue...
ala2 bunga spider yang orang pakai kawen tue.. hihihi



ada permintaan daripada nmodel tambahan untuk turut ber'posing'
kesian pulak kalau tak amik gambar....ngeeee



kaler merah biru pun ada...
eh eh,,pandai lak cik model pose utk tunjuk bunga tu ;)



tengah tekun mendengar arahan mama



ada unsur protes terhadap arahan mama ;D



memang betul tak puas hati ni



oh, no! she was trying to grab the camera ;p




yang nie rumit ckit especially part nak jahit tepi tue...
penjahit amatur, jadi hasilnya agak hetot (herot petot)
tapi tak apa, pada saya yang herot itu seni (cover line;p)
dan yang paling penting, ianya dijahit dengan penuh kasih sayang 
untuk Qistina, puteri Kak Liza...:)
(psssttt....perasan tak butang tu adalah butang kemeja
baju lelaki...? ianya merupakan butang kemeja En. suami yang tercicir
dan telah dirembat dengan jayanya..hihihi



Model tetap cuba try test...

hmmm....akan berkarya lagi dengan felt untuk my niece;
cik wawa lepas nie... tunggu kemunculan
hasil seni seterusnya...hehehe

1 comment:

aRniNasiR said...

Baguih asah skill selalu.. klip rambut tu jahit guna jahitan insang pari lebih senang dan kemas. try la..

Search This Blog

Loading...